överraskade

Så här används ordet överraskade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Sedan överraskade den gamle Mikael genom att slå armarna om honom och ge honom en björnkram .
  • " Du överraskade mig . "
  • Hon berättade om en möjlig pojkvän i en parallellklass på gymnasiet , och överraskade honom med att avslöja att hon blivit medlem i en lokal kyrka och ansåg sig vara troende .


Ordanalys

  • överraskade med betydelsen överraskar med innebörden förvåna. överraskade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överraskar är t.ex överraskade, överraskat, överraska.
  • överraskade med betydelsen överraskar med innebörden komma på, överrumpla. överraskade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överraskar är t.ex överraskade, överraskat, överraska.

Grundform (Verb) att överraska
Nutidöverraskar
Dåtidöverraskade
Supinum har/haft överraskat
Imperativ överraska

överraskade består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.