övernaturliga

Så här används ordet övernaturliga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han drog sig undan från allt buller i vädret , från alla funderingar om världsgåtorna och alla fantastiska överord av omfrälsta fritänkare angående socialismens övernaturliga makt att förbättra människorna och göra jorden till ett paradis .
  • Jag saknar intresse för det övernaturliga .
  • Lycka och framgång med övernaturliga makters hjälp : det är meningen med religionen -- med all religion från dess förhistoriska begynnelse till dess modernaste förfallsform , från " Jergen Puckel , som förskrev sig till fan " och till Hitler , som jag nyligen i radion hörde anropa " den allsmäktige " om hjälp till sina kanaljerier .


Ordanalys

  • övernaturliga med betydelsen övernaturlig med innebörden mystisk, oförklarlig. övernaturliga tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på övernaturlig är t.ex övernaturligt, övernaturliga.

övernaturliga består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26602 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26602 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.