övernaturlig

Så här används ordet övernaturlig i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Visserligen begick ledningen misstaget att besätta titelrollen med en alltför ung skådespelerska ; men sedan denna ersatts av Karin Molander och framförandet så fått en jämvikt som förut saknats , kunde man odelat njuta främst av Tora Tejes Elisabeth , oöverträfflig från masken av halvgammal , sminkad kokett och till karaktärsteckningens levande sammansmältning av stor regent och liten människa , och av Lars Hansens rävröde , oljige Leicester , som verkade gigolo i övernaturlig storlek .
  • sköna men buro en sådan prägel , att man knappt trodde sig se ett barn ; ty det låg så djupt allvar på hans panna , så mörk erfarenhet och hemlighetsfull glans i hans ögon , så mycket tyst och tåligt lidande på hans bleka kinder , i linjerna kring hans lilla mun och i den fina åderteckningen på hans stora ögonlock , att det bildade icke en naturlig utan en övernaturlig samklang med hans barnsliga ansikte .
  • De höllo ut , liksom genom en övernaturlig kraft , mycket längre , än vad man skulle tro mänsklig styrka kunna uthärda .


Ordanalys

  • övernaturlig med betydelsen övernaturlig med innebörden mystisk, oförklarlig. övernaturlig tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på övernaturlig är t.ex övernaturligt, övernaturliga.

övernaturlig består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.