övermodiga

Så här används ordet övermodiga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


 • Sjömannen läste brevet över min axel och jag hörde honom skratta - det där skälmaktiga och övermodiga skrattet , som jag så väl kände igen .
 • Icke heller hörde hon rösterna , rusiga och barska och övermodiga .
 • Däremellan hörde han åter ett förfärligt skrän ; och denna blandning ingav honom att själv bruka mycken försiktighet , emedan det kunde hända , att några övermodiga , mordiska sällar här som bäst hölle på att våldföra , plåga , kanske döda en stackare .


Ordanalys


  övermodiga består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

  Andra har sökt exempelmeningar på:
  Antal sidor:

  28228 st

  Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
  Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

  Vill du synas här?

  ©2021 Ordetsmening.se

  En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
  Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.