övermodets

Så här används ordet övermodets i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Strax därpå hittade hon en omotiverad röd ulltuss på spiken , den fick henne att rodna av förtrytelse , för rött är övermodets färg , och ett rött meddelande från ett barn till en vuxen är höjden av övermod och fräckhet .
  • Övermaktens konservatism och övermodets upplysning – Metternichs maktpolitik och Robespierres rationalism – har inget att erbjuda oss .


Ordanalys

  • övermodets med betydelsen övermod med innebörden alltför stor självsäkerhet. övermodets tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på övermod är t.ex övermodet.

Obestämd form
Bestämd form övermodet
Bestämd form, plural

övermodets består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.