övermaktens

Så här används ordet övermaktens i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Danska regeringen ställdes dock ej inför några preciserade och med övermaktens pondus framställda önskemål om politisk nyordning .
  • Det var en triumfens dag , en sådan triumf som bara den maktlöse kan vinna , oändligt mer härlig än övermaktens seger .
  • Sannolikt har människan skapat religionen som kommunikationsplattform för övermaktens dekret och maktmedel .


Ordanalys

  • övermaktens med betydelsen övermakt med innebörden överlägsen (fientlig) styrka. övermaktens tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på övermakt är t.ex övermakten.

Obestämd form
Bestämd form övermakten
Bestämd form, plural

övermaktens består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.