övermätta

Så här används ordet övermätta i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hon fann det väl bara litet uppiggande att man fick något att syssla med dessa juldagar , då alla gingo omkring och voro så övermätta och i tysthet räknade över prisskillnaden mellan de julklappar man mottagit och dem man givit .
  • Det förekommer så många uniformer numera att folk är övermätta på dem och marinofficerare är varandra rätt lika över hela världen . "
  • Frågan inställer sig omedelbart : Vad är det som säger att vi i vår del av världen skall ha den självklara rätten att äta oss mätta , för att inte säga övermätta , rätt till sysselsättning , rätt till utbildning ?


Ordanalys

  • övermätta med betydelsen översätter med innebörden överföra från ett språk till ett annat. övermätta tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på översätter är t.ex översatte, översatt, översätt, översätta.

Grundform (Verb) att översätta
Nutidöversätter
Dåtidöversatte
Supinum har/haft översatt
Imperativ översätt

övermätta består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.