övermänskliga

Så här används ordet övermänskliga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Stackars Peter , hur länge kan den rollen bestå , kommer inte den här övermänskliga påfrestningen att leda till ett fasansfullt utbrott ?
  • Från den 4 augusti till den 9 september ha de trots nästan övermänskliga ansträngningar förts 135 kilometer mot sydsydost i stället för en beräknad lika lång distans mot sydväst .
  • U . Sverdrup i Andréebokens kapitel om drivisen , fått så levande skildringar av de övermänskliga ansträngningar en sommarmarsch över drivisen kostar .


Ordanalys

  • övermänskliga med betydelsen överkänslig med innebörden onormalt känslig, allergisk. övermänskliga tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överkänslig är t.ex överkänsligt, överkänsliga.

övermänskliga består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.