övermänniska

Så här används ordet övermänniska i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Nu heter det övermänniska .
  • Då en fattig svindlare vill bli millionär , tycker han sig sträva efter ett högt mål och uppfattar sig som en " övermänniska " , och om han inte är alltför dum , blir han också uppfattad så av dem som omge honom och hoppas bli rika på hans svindlerier eller redan ha förtjänat vackra slantar på dem .
  • Och här sitter en stackars man , som var skicklig nog att orientera sig i världen , inte på grund av något lokalsinne i fråga om rättens och orättens områden , han är övermänniska , stackarn , vill inte höra talas om det gift , som blivit kallat moralin .


Ordanalys

övermänniska består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.