övermäktigt

Så här används ordet övermäktigt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Miep och Kugler är de som har mest besvär av oss och alla de undangömda , Miep i sitt arbete , Kugler vars kolossala ansvar för oss åtta ibland blir honom övermäktigt och som nästan inte kan prata längre på grund av nervanspänning och oro .
  • I drömmen hade hon tyckt att skriket spräckt sönder den förlåt , som lik en grå dimma lägrade sig över hennes framtid , och hon såg sig själv kämpande mot ett övermäktigt och förfärligt öde .
  • Men det tycktes , som om Storån genast skulle få ångra sin oförvägenhet att utmana älven , för den mötte ett hinder , som höll på att bli den övermäktigt .


Ordanalys

  • övermäktigt med betydelsen övermäktig med innebörden överlägsen (i makt). övermäktigt tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på övermäktig är t.ex övermäktigt, övermäktiga.

övermäktigt består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.