överlyckliga

Så här används ordet överlyckliga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Därpå band hon fast en av pojkarna i repets andra ända och firade honom långsamt och försiktigt ner till den överlyckliga mamman , som stod på torget och väntade .
  • De såg in i varandras ögon och var överlyckliga .
  • En lång stund -- varunder Lars hade god tid att se sig omkring , att fingra på balsaminerna och oblygt från spegeln erövra en påfågelsfjäder att därmed pryda sin mössa -- förgick , innan den överlyckliga fru Katrina släppte sin upprörde son ur sina armar , och när hon slutligen gjorde det , varseblev hon till icke ringa förundran hans kamrat , utstyrd i hennes gamla kära påfågelsfjäder , som annars i alla tider haft plats över spegeln .


Ordanalys

överlyckliga består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.