överliggaren

Så här används ordet överliggaren i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Nu älskade denna studenten Uppsala mer än alla andra ställen , och han blev nyfiken att läsa vad överliggaren hade skrivit om staden .
  • Han kände ett styng i hjärtat och ville skynda efter henne , men då sade en av hans vänner : " Det lär stå illa till med Stenberg , överliggaren , ni vet .
  • Men på matstället råkade han om igen överliggaren .


Ordanalys

  • överliggaren med betydelsen överliggare med innebörden ribba e dyl som ligger över något. överliggaren tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överliggare är t.ex överliggaren, överliggare, överliggarna.
  • överliggaren med betydelsen överliggare med innebörden person som studerat länge vid universitetet e dyl utan att ta examen. överliggaren tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överliggare är t.ex överliggaren, överliggare, överliggarna.

Obestämd form överliggare
Bestämd form överliggaren
Bestämd form, pluralöverliggarna

överliggaren består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.