överlöpare

Så här används ordet överlöpare i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Gåtans lösning kan vara , att det finns en hel skara transneptunska kroppar , möjligen överlöpare från främmande solsystem , som gemensamt med Pluto konspirera mot de åtta legitima stora planeternas jämvikt .
  • Av Sachsen fordrade han Patkull och alla svenska överlöpare , men frihet åt prinsarna Sobieski och alla sachsare , som gått över till de svenske .
  • Lars inblandade sig i samtalet och kallade Erasmus en feg överlöpare och förrädare , och han anförde några ord , som skulle vara att läsa i dennes Enchiridion militis christiani .


Ordanalys

  • överlöpare med betydelsen överlöpare med innebörden person som går över till fiendelägret. överlöpare tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överlöpare är t.ex överlöparen, överlöpare, överlöparna.

Obestämd form överlöpare
Bestämd form överlöparen
Bestämd form, pluralöverlöparna

överlöpare består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.