överlåter

Så här används ordet överlåter i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Min övertygelse är , sade utrikesminister Sandler , att Ålands befolkning icke kommer att förbehålla åt sig ställningen av en vapenlös och i vapnens bruk icke kunnig menighet , vilken helt överlåter åt trupper från andra trakter den omsorg om hemortens värn , som de själva kunde besörja .
  • Med vemod minns jag de lyckliga dagar , som nu följde , och hellre än att återkalla dem timme för timme överlåter jag åt er andra och helst åt de yngre att göra sina imaginationer .
  • I september överlåter Ingmar kvarnen åt Ljung Björn och stannar hemma i kolonien .


Ordanalys

  • överlåter med betydelsen överlåter med innebörden ge äganderätten till, lämna över. överlåter tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överlåter är t.ex överlät, överlåtit, överlåt, överlåta.

Grundform (Verb) att överlåta
Nutidöverlåter
Dåtidöverlät
Supinum har/haft överlåtit
Imperativ överlåt

överlåter består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.