överlämnar

Så här används ordet överlämnar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vi ska inte bära vapen mot er , utan vi överlämnar er åt ert guld .
  • -- Medicinalstyrelsen överlämnar till K. m:t sin nu fullbordade utredning rörande bostadsinspektionens nyordnande i städer med flera ån 5,000 invånare .
  • På min frändes hjälm vågar jag inte fästa en så enkel kärleksrelik som den , herr Svantepolk i sin ungdom fick av sitt hjärtas fru , men jag överlämnar det heliga svärdet Gråne .


Ordanalys

  • överlämnar med betydelsen överlämnar med innebörden lämna ifrån sig, räcka över. överlämnar tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överlämnar är t.ex överlämnade, överlämnat, överlämna.

Grundform (Verb) att överlämna
Nutidöverlämnar
Dåtidöverlämnade
Supinum har/haft överlämnat
Imperativ överlämna

överlämnar består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.