överlämnade

Så här används ordet överlämnade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Inte utan en rysning och en längtansfull blick överlämnade så Bilbo den underbara stenen till Bard .
  • Under blomsterhyllningar , filmning och fotografering bar det av till hemmet vid Norr Mälarstrand , där en deputation från Geografiska sällskapet uppvaktade och överlämnade ett utsökt bundet exemplar av ovannämnda festskrift .
  • Därmed var riksdagsjubileet till ända , frånsett att riksdagsman Bengtsson i Norup följande dags morgon vid en högtidlighet på riksdagsplanen i närvaro av femton hundra kommunrepresentanter överlämnade en adress med 2,600 namn till riks dagen från landskommunerna .


Ordanalys

  • överlämnade med betydelsen överlämnar med innebörden lämna ifrån sig, räcka över. överlämnade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överlämnar är t.ex överlämnade, överlämnat, överlämna.

Grundform (Verb) att överlämna
Nutidöverlämnar
Dåtidöverlämnade
Supinum har/haft överlämnat
Imperativ överlämna

överlämnade består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.