överlägsen

Så här används ordet överlägsen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Jag skulle så gärna vilja att han vore mig överlägsen i så gott som allt !
  • Jag vet att jag är bättre än mor på att debattera och diskutera , jag vet att jag ser tillvaron mer objektivt , jag vet att jag inte överdriver lika mycket , är både ordentligare och händigare och därför ( du kan skratta åt det ) känner jag mig också överlägsen henne i väldigt många avseenden .
  • Och därför måste det vara någon som jag känner är mig andligen överlägsen , och så är aldrig fallet med Peter .


Ordanalys

  • överlägsen med betydelsen överlägsen med innebörden bättre el. starkare (än någon). överlägsen tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överlägsen är t.ex överlägset, överlägsna.
  • överlägsen med betydelsen överlägsen med innebörden högfärdig, mallig. överlägsen tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överlägsen är t.ex överlägset, överlägsna.

överlägsen består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.