överläggningar

Så här används ordet överläggningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han visste , att bönderna , som bodde utmed Tåkern , hade täta överläggningar om sjösänkningen , och att de nära nog hade beslutat den .
  • Resultatet av dessa överläggningar var vid årets slut icke känt .
  • Konfliktfrågan sköts till en början åt sidan , och man inskränkte sig till privata överläggningar , främst mellan Eden , Laval och italienske delegaten baron Aloisi .


Ordanalys

  • överläggningar med betydelsen överläggning med innebörden diskussion, förhandling. överläggningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överläggning är t.ex överläggningen, överläggningar.

Obestämd form överläggningar
Bestämd form överläggningen
Bestämd form, plural

överläggningar består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.