överlägga

Så här används ordet överlägga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vid den tiden blev det tal om var i Sverige kungen skulle bo och huvudstaden resas , och alla landskapen kom tillsammans för att överlägga om detta .
  • Det hade inte alls varit roligt att ligga där och höra trollen överlägga om hur de skulle steka dem och mosa dem och hacka dem .
  • Nordens stats- och utrikesministrar samlades till konferens i Köpenhamn för att överlägga om läget i Europa ( se Vad sig i riket tilldragit 18 / 9 ) , Kommitteer , krisnämnder och delegerade för handelsförhandlingar .


Ordanalys

  • överlägga med betydelsen överlägger med innebörden förhandla, diskutera. överlägga tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överlägger är t.ex överlade, överlagt, överlägg, överlägga.

Grundform (Verb) att överlägga
Nutidöverlägger
Dåtidöverlade
Supinum har/haft överlagt
Imperativ överlägg

överlägga består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.