överhopade

Så här används ordet överhopade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Såväl före som efter amerikaresan voro de unga gymnasterna överhopade med anbud om uppvisningar från alla håll i Sverige , och under året uppträdde de icke mindre än 40 gånger i mellersta och södra delarna av landet inför ett beräknat åskådarantal av tillsammans över 100 000 .
  • Generalen blev som elektriserad och överhopade den stackars Biagi med förebråelser för att han sov för mycket och telegraferade för litet .
  • Halvdan fick riktig författarfeber , böckerna skötos åt sidan , han skrev och studerade naturen , överhopade tidningsredaktören med brev , förfrågningar och utkast , tills denne förtvivlad kastade hela luntan tillbaka i ansiktet på honom .


Ordanalys

  • överhopade med betydelsen överhopar med innebörden överösa. överhopade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överhopar är t.ex överhopade, överhopat, överhopa.

Grundform (Verb) att överhopa
Nutidöverhopar
Dåtidöverhopade
Supinum har/haft överhopat
Imperativ överhopa

överhopade består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.