överhöljdes

Så här används ordet överhöljdes i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Om hatten blåste av borgmästaren i Örebro , så att han måste springa efter den över hela torget , om folket på Vinön stötte på grund i Hjälmaren med sina grönsaksskutor , om uthängde tvättkläder blåste bort och överhöljdes med damm , om röken en kväll slog in i stugorna och alls inte tycktes hitta ut genom skorstenen , då var det inte svårt att veta vem som var ute och förlustade sig .
  • Om hatten blåste av borgmästaren i Örebro , så att han måste springa efter den över hela torget , om folket på Vinön stötte på grund i Hjälmaren med sina grönsaksskutor , om uthängda tvättkläder blåste bort och överhöljdes med damm , om röken en kväll slog in i stugorna och alls inte tycktes hitta ut genom skorstenen , då var det inte svårt att veta vem som var ute och förlustade sig .
  • Bussen överhöljdes av rosenblad när den körde iväg efter tal och koranläsning av den lokale regeringschefen Sikandar Hayat .


Ordanalys

överhöljdes består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.