överglänste

Så här används ordet överglänste i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Kungsörnen hade lämnat Medelpad redan förra kvällen , och knappt hade han farit över gränsen till Ångermanland , förrän pojken hade fått syn på en ådal och en älv , som voro så ståtliga , att de överglänste allt , vad han förut hade sett i den vägen .
  • Stjärnan nådde i maximum fjortonde storleken och överglänste därvid hela nebulosan , som sannolikt består av många millioner stjärnor .
  • Kungsörnen hade lämnat Medelpad redan förra kvällen , och knappt hade han farit över gränsen till Ångermanland , förrän pojken hade fått syn på en ådal och en älv , som var så ståtliga , att de överglänste allt , vad han förut hade sett i den vägen .


Ordanalys

  • överglänste med betydelsen överglänser med innebörden visa mycket större skicklighet än. överglänste tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överglänser är t.ex överglänste, överglänst, övergläns, överglänsa.

Grundform (Verb) att överglänsa
Nutidöverglänser
Dåtidöverglänste
Supinum har/haft överglänst
Imperativ övergläns

överglänste består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.