överglänsa

Så här används ordet överglänsa i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Alla hoppas de , att deras eld skall vara den största och klaraste , och de äro så rädda för att den inte skall överglänsa de andras , att de nu i sista stunden rusa hem till gårdarna för att tigga mor och far om ännu några brädstumpar och vedträn .
  • -- Ligger det något ont i att jag vill se er överglänsa alla andra ?
  • Nej , att leva i största enkelhet , frigjord från behoven , höjd över varje småaktig önskan att överglänsa sina likar , se där vad som var det rätta sättet att vinna lycka i denna världen och salighet i den tillkommande .


Ordanalys

  • överglänsa med betydelsen överglänser med innebörden visa mycket större skicklighet än. överglänsa tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överglänser är t.ex överglänste, överglänst, övergläns, överglänsa.

Grundform (Verb) att överglänsa
Nutidöverglänser
Dåtidöverglänste
Supinum har/haft överglänst
Imperativ övergläns

överglänsa består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.