övergången

Så här används ordet övergången i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Livet därhemma med mycket sol , men så den plötsliga övergången 42 , bråken , beskyllningarna .
  • Lågan slocknade genast , och i den plötsliga övergången från ljus till mörker kunde prosten ingenting se .
  • Den allmänna tendensen att få fram ett mjukare , mer - för att använda ett vedertaget uttryck - kvinnligt och rikare nyanserat mod har konsekvent fullföljts med 1930 års klädstil , kjolen har till kvällsbruk blivit längre och längre under årets gång , all den besynnerliga halvheten , som utmärkte övergången mellan det mycket korta och det hellånga modet : kjolar som fram lämnade benet bart till knäet och bak nådde golvet eller voro korta i ena sidan eller fingo sin längd av på en kort underklänning fästade lösa flikar och vader - allt detta , som endast avsåg att vänja ögat vid linjernas radikala omvandling , har , sedan det fyllt sin uppgift , fullkomligt försvunnit ur modet .


Ordanalys

  • övergången med betydelsen övergång med innebörden det att passera från en punkt till en annan, växling, byte. övergången tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på övergång är t.ex övergången, övergångar.

Obestämd form övergångar
Bestämd form övergången
Bestämd form, plural

övergången består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.