överflödigt

Så här används ordet överflödigt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men det var överflödigt - mörkret var ogenomträngligt och de var alla osynliga , med eller utan ring .
  • Kommittén fick bestämda direktiv - att utmönstra psalmer , som kommit ur bruk , att göra » tillägget » överflödigt etc. På sommaren hölls ett nordiskt biskopsmöte i det gamla Nådendal .
  • Reslig och axelbred , smidig och behändig på alla vis , en frank och rättfram karl till sättet , stilla och ordkarg skötte han sitt och lät aldrig ett överflödigt ord falla , allra minst till kvinnan .


Ordanalys

  • överflödigt med betydelsen överflödig med innebörden som inte behövs, onödig. överflödigt tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överflödig är t.ex överflödigt, överflödiga.

överflödigt består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.