överfallet

Så här används ordet överfallet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ärkebiskopens hänvändelse till Nationernas förbund vid överfallet på Abessinien torde ha tolkat den bärande opinionen inom Sveriges kyrka , och hans fredsbön lästes flitigt i landets kyrkor .
  • Här skall blott erinras , att Stockholmsplanen syntes ha blivit aktuell i oktober månad , och Sveriges ställningstagande behandlades av utrikesnämnden både då och strax efter överfallet mot Finland .
  • Helt naturligt väckte det ryska överfallet på Finland häftig indignation i alla kulturländer , icke minst i Nord- och Sydamerika .


Ordanalys

  • överfallet med betydelsen överfall med innebörden det att överfalla. överfallet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överfall är t.ex överfallet, överfall, överfallen.

Obestämd form överfall
Bestämd form överfallet
Bestämd form, pluralöverfallen

överfallet består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.