överfallen

Så här används ordet överfallen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Varje djurslag håller sig för sig självt , fastän det är givet , att på en dag som denna allmän fred råder och ingen behöver frukta för att bli överfallen .
  • Ile och Kåra behandlade honom alltid väl om dagen , och då de andra voro närvarande , men en mycket mörk natt , när kamraterna reda sutto på nattkvisten , hade han blivit överfallen av ett par kråkor och nästan mördad .
  • Sent en natt då jag lämnade redaktionen blev jag överfallen av två män som bara gick fram till mig och gav mig ett par råsopar .


Ordanalys

  • överfallen med betydelsen överfall med innebörden det att överfalla. överfallen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överfall är t.ex överfallet, överfall, överfallen.

Obestämd form överfall
Bestämd form överfallet
Bestämd form, pluralöverfallen

överfallen består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.