överfallas

Så här används ordet överfallas i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Där skola vi i hast lägga upp en rundel av stenar och bråte , så att vi ha en tillflykt , om det går så illa , att vi överfallas och inte kunna hålla själva stugan .
  • Nattluften hade strax blåst bort det mesta av hans rus , och fast ännu något omtumlad , började han redan överfallas av det plötsliga tillnyktrandets fasa .
  • Men naturligtvis var det i själva verket aldrig på det viset : till och med dessa fuktskära näsor ( till och med Herr Weber ) kunde under sina äktenskapliga fjäderbolstrar överfallas av plötslig kärlek eller död .


Ordanalys

  • överfallas med betydelsen överfaller med innebörden angripa, anfalla. överfallas tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överfaller är t.ex överföll, överfallit, överfall, överfalla.

Grundform (Verb) att överfalla
Nutidöverfaller
Dåtidöverföll
Supinum har/haft överfallit
Imperativ överfall

överfallas består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.