överförfinat

Så här används ordet överförfinat i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det var en fint utförd miniatyrmålning , där omsorgsfullt detaljarbete överskylde bristen på kraft ; det låg någonting medvetet och överförfinat i hela framställningen , som kom luften att kännas kvav och parfymerad , men Hildur märkte det icke ; hade det också varit gift , skulle hon icke haft men därav , ty det fanns tillräckligt inom henne för att oskadliggöra det : hela friskheten av ett gryende tycke , hela naiviteten hos ett rent sinne .
  • Det var en fint utförd miniatyrmålning , där omsorgsfullt detaljarbete överskylde bristen på kraft ; det låg någonting medvetet och överförfinat i hela framställningen , som kom luften att kännas kvav och parfymerad , men Hildur märkte det icke ; hade det också varit gift , skulle hon icke haft men därav , ty det fanns tillräckligt inom henne för att oskadliggöra det : -- hela friskheten av ett gryende tycke , hela naiviteten hos ett rent sinne .


Ordanalys

överförfinat består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.