överfördes

Så här används ordet överfördes i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den höll obehandlad c:a 18 % CO. Genom behandling med HœO-ånga i närvaro av vissa katalysatorer överfördes CO till COœ och utlöstes genom behandlingen med HœO .
  • Medelst släpringar överfördes strömmen till den underliggande transformatorstationen , där spänningen höjdes till 6,000 V. Generatorn för 600 v / m var asynkron , och vindhjulets normala hastighet var 30 v / m samt reglerades med svängmassor , påverkande stabiliseringsplanen på vindhjulet .
  • Under stora högtidligheter och under deltagande av hela den brittiska nationen överfördes stoften till England , där de efter att ha stått på lit de parade i Westminster Hall jordades i en gemensamhetsgrav i Cardington .


Ordanalys

  • överfördes med betydelsen överför med innebörden flytta från en punkt till en annan. överfördes tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överför är t.ex överförde, överfört, överför, överföra.

Grundform (Verb) att överföra
Nutidöverför
Dåtidöverförde
Supinum har/haft överfört
Imperativ överför

överfördes består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.