överförda

Så här används ordet överförda i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • överförda från vinstmedel ) .
  • Svensk hjälp till andra länder Tjugufemtusen barn överförda från Finland till Sverige Svensk hjälpverksamhet för andra länder var även detta år främst inriktad på det kämpande Finland .
  • Bäst kunde det karakteriseras som Karlfeldts dalmålningar på rim , överförda till scenen : bibliska tablåer i stiliserad daladräkt , där det bärande var den älskvärda avspeglingen av en säregen fantasivärld och författarens starka känsla för sin hembygd och dess religiösa arv .


Ordanalys

  • överförda med betydelsen överförd med innebörden bildlig. överförda tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överförd är t.ex överfört, överförda.

överförda består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.