överexploaterar

Så här används ordet överexploaterar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Burtons formspråk med sin mix av mörkt groteskeri och naiv sagomässighet har ju något högst egenartat över sig och är det något man kan kritisera i denna lilla bok så är det att han överexploaterar dessa de mest iögonenfallande sidorna i sitt konstnärskap .
  • Det är en intressant logik att så självsäkert påstå att vår nuvarande livsstil , där vi överexploaterar planetens resurser , skulle vara en bättre värld än den där vi i samspel med ekosystemen försäkrar oss om en stabilisering av klimatet , och på köpet får renare luft och hållbarare utnyttjande av hav och marker .
  • Stadens byggnadsmyndigheter ska vaka över att giriga fastighetsägare inte överexploaterar sina tomter .


Ordanalys

överexploaterar består av 15 bokstäver, varav sju vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.