överenskommelse

Så här används ordet överenskommelse i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • FILM : efter överenskommelse .
  • Och ändå är jag fast övertygad om att vi båda efter vår ärliga överenskommelse aldrig någonsin kommer att råka i gräl .
  • Det är en gammal överenskommelse mellan oss och bönderna i en gård inne på Gotland , att de ska förse oss med foder , ifall det blir snövinter , och till gengäld får de föra bort dem av oss , som blir övertaliga .


Ordanalys

  • överenskommelse med betydelsen överens|kommelse med innebörden avtal, uppgörelse. överenskommelse tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överens|kommelse är t.ex överenskommelsen, överenskommelser.

Obestämd form överenskommelser
Bestämd form överenskommelsen
Bestämd form, plural

överenskommelse består av 15 bokstäver, varav sex vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.