överdragen

Så här används ordet överdragen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den är helt överdragen med små hudveck , det är knappt att man upptäcker den .
  • De randiga överdragen togos av möblerna , klaveret öppnades , och floret kring de venetianska kronorna togs bort .
  • Mitt i rummet stod en enda möbel , en jättesäng , också den överdragen med denna olycksbådande purpurfärg-passionens färg , också den otillåtna och hemliga kärlekens färg , brottets och blodets färg , mordets och den under banemannens spasm döende oskuldens färg .


Ordanalys

  • överdragen med betydelsen överdrag med innebörden skyddsklädsel på möbler o dyl. överdragen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överdrag är t.ex överdraget, överdrag, överdragen.
  • överdragen med betydelsen överdrag med innebörden det att ta ut mer pengar från konto än man har. överdragen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överdrag är t.ex överdraget, överdrag, överdragen.
  • överdragen med betydelsen överdrag med innebörden det att en händelse tar längre tid än beräknat. överdragen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överdrag är t.ex överdraget, överdrag, överdragen.

Obestämd form överdrag
Bestämd form överdraget
Bestämd form, pluralöverdragen

överdragen består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.