överdimensionerad

Så här används ordet överdimensionerad i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den storartade framgång som trafikflyget fick strax efter kriget tvingade flygbolagen att på mycket kort tid bygga ut sin trafikapparat för stora pengar , och när sedan utvecklingen av de ekonomiska och politiska förhållandena i världen inte infriade de höga drömmarna om flygets förestående storhetstid , stod flygföretagen där med en överdimensionerad organisation .
  • Han var tung , med en stor och slapp kalaskula som verkade överdimensionerad i jämförelse med de magra benen och skinkorna , och jag stönade till litet när jag välte honom över på rygg .
  • Det innehöll en överdimensionerad dubbelsäng , ett toalettbord , bokhyllor och två gungstolar av mahogny och rotting som stod i en alkov .


Ordanalys

överdimensionerad består av 17 bokstäver, varav åtta vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.