överdådigt

Så här används ordet överdådigt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ett fantasifullt och logiskt spunnet manuskript med en spänstig dialog var den fasta grundvalen till denna frejdiga äventyrshistoria , vilken återberättades i ett ofta överdådigt bildspråk , vackert , rytmiskt , dramatiskt levande .
  • Dessemellan gavs Shakespeares » Så tuktas en argbigga » i utmärkt regi av Sandro Malmquist , en föreställning fylld av stolligt spexhumör , som fick glans framför allt av Edvin Adolphsons segervisse och överdådigt manlige , av äkta renässanskynne präglade Petrucchio , men också av Alice Eklunds kvinnligt mjuka argbigga .
  • Ett magert , kantigt ansikte med livligt , nästan överdådigt uttryck - en barsliten , i löjliga bucklor tillviken hatt på hår , som for och flög .


Ordanalys

  • överdådigt med betydelsen överdådig med innebörden slösaktig, lyxig. överdådigt tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överdådig är t.ex överdådigt, överdådiga.

överdådigt består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.