överdådig

Så här används ordet överdådig i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det enklaste var genast lärt : en virvel med knytnävarna i väggen till grannen , han svarade med samma virvel eller en bultning i valstakt , om han ville säga att han var glad och vid gott humör - och det var en hederssak bland världsmännen att inte tappa takten för såna småsaker som ett fängelsestraff - takten kunde till och med bli oherrans överdådig och munter , inte skulle de jäklarna knäcka honom , inte !
  • Det var något otroligt han nyligen hört om honom och om en rik borgerlig kammarherre , en alldeles överdådig , fet skandalhistoria , som man sannerligen borde anonymt skicka till införande i Fäderneslandet med det allra första !
  • Du får plikta för överdådig framfart .


Ordanalys

  • överdådig med betydelsen överdådig med innebörden slösaktig, lyxig. överdådig tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överdådig är t.ex överdådigt, överdådiga.

överdådig består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.