överblickade

Så här används ordet överblickade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hon presenterade honom för sina vänner , den ena en tjusig gosse med bruna lockar och kalla bruna ögon som överblickade situationen omedelbart , registrerade den med ett snabbt och smågropigt leende .
  • Han överblickade fältet med alla de andra huskropparna , men kunde bara upptäcka enstaka blinkande lågor här och där .
  • Ett ungt par i karriären överblickade stolt sin just utdikade villatomt och mannen vecklade med sirliga rörelser ut en fladdrande blåkopia , tog ner pennan från örat och pekade ut för sin hustru .


Ordanalys

  • överblickade med betydelsen överblickar med innebörden ha överblick. överblickade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överblickar är t.ex överblickade, överblickat, överblicka.

Grundform (Verb) att överblicka
Nutidöverblickar
Dåtidöverblickade
Supinum har/haft överblickat
Imperativ överblicka

överblickade består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.