överblicka

Så här används ordet överblicka i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Huruvida ett avgörande framsteg i antydd riktning är att förvänta som en följd av de ifrågavarande experimenten är emellertid ännu omöjligt att överblicka .
  • Lättast att överblicka är jordbrukets arbetsmarknad på grund av den kända omständigheten , att det svenska jordbruket övervägande arbetar med fasta arbetare anställda för helt år , räknat från 24 oktober .
  • Dramatiken för året är som vanligt lätt att överblicka .


Ordanalys

  • överblicka med betydelsen överblickar med innebörden ha överblick. överblicka tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överblickar är t.ex överblickade, överblickat, överblicka.

Grundform (Verb) att överblicka
Nutidöverblickar
Dåtidöverblickade
Supinum har/haft överblickat
Imperativ överblicka

överblicka består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.