överbefälhavaren

Så här används ordet överbefälhavaren i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Engelsk utsändning på tyska , klockan elva : anförande av överbefälhavaren General Dwight Eisenhower .
  • Den 26 / 10 gav italienske överbefälhavaren de Bono order om allmän offensiv på nordfronten söderut i riktning mot Makalle .
  • Den 16 / 11 hemkallades den italienske överbefälhavaren de Bono , som utnämnts till generalguvernör över Eritrea och Somaliland , och generalstabschefen marskalk Badoglio efterträdde honom .


Ordanalys

  • överbefälhavaren med betydelsen överbefälhavare med innebörden chef för ett lands krigsmakt. överbefälhavaren tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överbefälhavare är t.ex överbefälhavaren, överbefälhavare, överbefälhavarna.

Obestämd form överbefälhavare
Bestämd form överbefälhavaren
Bestämd form, pluralöverbefälhavarna

överbefälhavaren består av 16 bokstäver, varav sju vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26638 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26638 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.