överansträngning

Så här används ordet överansträngning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den unge läkaren kurtiserade zigenerskan med så förbittrad ihärdighet att clownen flämtade av överansträngning .
  • Tyvärr har den ene brodern drabbats av överansträngning och kan icke personligen mottaga den vackra hyllningen .
  • Den där överansträngningen föreföll visserligen publiken något mystisk men den visste ju inte ens vem av bröderna , som drabbats av " överansträngning " .


Ordanalys

  • överansträngning med betydelsen överansträngning med innebörden alltför hård (psykisk) ansträngning; stress. överansträngning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överansträngning är t.ex överansträngningen.
  • överansträngning med betydelsen ansträngning med innebörden hårt arbete; strävan, anspänning. överansträngning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ansträngning är t.ex Ansträngningen, Ansträngningar.

Obestämd form
Bestämd form överansträngningen
Bestämd form, plural

överansträngning består av 16 bokstäver, varav fem vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.