överambitiösa

Så här används ordet överambitiösa i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Är de bara följder av snedvriden uppfostran , överambitiösa krav som andra ställt på en och ibland dragit in Gud som auktoritet och sanktion för att riktigt kunna skrämma oss ?
  • / --- / Dom flesta killar sitter ju och gör egna specialgrejer och det hära överambitiösa och ... jaa , klurigheter , och det har jag inte träffat på hos nåra tjejer .
  • Mattias markerar alltså gränser mellan olika sidor av sitt eget jag , mellan sig själv och de övriga i terminalrumsgruppen , mellan de skötsamma datavetenskaparna och " nattpatrullen " , mellan den " yttre " och den " inre " världen , mellan de " inte intresserade " datavetenskaparna och de " överambitiösa " datavetenskapare som " går ner på djup nivå " .


Ordanalys

  • överambitiösa med betydelsen ambitiös med innebörden full av ambition. överambitiösa tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på ambitiös är t.ex Ambitiöst, Ambitiösa.

överambitiösa består av tretton bokstäver, varav sju vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.