örsprånget

Så här används ordet örsprånget i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De drack av vattnet på trefaldighetsnatten för att bli friska och fäste sina åkommor vid slantar och knappnålar och kastade dem i källan : ledvärken som krökte dem och fulslaget som kom fingertopparna att bulna och vara sig , ros som slog ut i hetsiga flammor och värkte sig rakt igenom deras kroppar , hostan , örsprånget man vaknade och grät av , galopperande , engelskan som gjorde ryggen sned , fluss och liktornar och var i benen av vanskötta sår i gammalt svårläkt kött , de skamliga tjocka flytningarna och skroflerna som växte av damm och smuts och fick barnens ögon att rinna och deras halsar att tjockna .


Ordanalys

  • örsprånget med betydelsen ör|språng med innebörden värk i örat (vid öroninflammation). örsprånget tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ör|språng är t.ex örsprånget.

Obestämd form
Bestämd form örsprånget
Bestämd form, plural

örsprånget består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.