örlogsflaggan

Så här används ordet örlogsflaggan i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men när man kom i närheten gick dödskallen och tyska örlogsflaggan i topp och granater började regna .
  • Men ingen järnkorsbragd är så spektakulär , så otrolig som denna färd , som de skeppsbrutna nu gav sig ut på i ett läckande skal , fullpackat med vapen och med örlogsflaggan hissad .
  • Och kollade man ut över horden av badande , kollade man bara in alla virvlar i vattnet , alla bollar och badringar i luften som steg och föll mellan jollar och färjor och pråmar längre ut , kollade man in Skeppsholmen till exempel , kasernerna , det gamla salut-batteriet , örlogsflaggan som vajade tretungad från kastellet och sen molnen över flocken av sjöfågel när de dekorerade hela bilden med florstunna spetsar och band , betraktade man detta , sa Aston , så tyckte man sig se en alldeles oskyldig kombination av ting och företeelser , en typisk sommarrekvisita , och ändå födde detta en mystisk längtan efter något annat , något högre , och det gjorde att man till slut ville kasta en flukt på den där rekvisitan bara för att kunna upptäcka det den antydde , det där bakomliggande , dolda , som sade oändligt mycket mer än utanpåverket .


Ordanalys

örlogsflaggan består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.