öppningsord

Så här används ordet öppningsord i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Särskilt nu på vintern , med skollov över jul och nyår , sitter vi här som utstötta , fast egentligen får jag inte nedteckna dessa ord eftersom de får mig att verka otacksam , men jag kan inte bevara allting för mig själv och anför åter igen mina öppningsord : " Papper är härdigt . "
  • Efter traditionella öppningsord kastade han ett rejält köttben till S-kongressen : Målsättningen är att Sverige 2020 ska ha lägst arbetslöshet i EU .


Ordanalys

öppningsord består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.