öppenhjärtigt

Så här används ordet öppenhjärtigt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Fars och mors största fel i umgänget med van Daans är att de aldrig talar öppenhjärtigt och vänskapligt ( om så den vänskapen vore en smula förljugen ) .
  • Frun vinner man över genom öppenhjärtigt prat och ständig medgörlighet .
  • Ämnesvalet förbryllade Mikael ; Martin Vanger var inte omedveten om att han hade en ytligt bekant ekonomijournalist som middagsgäst , men diskuterade ändå sitt företags interna problem så öppenhjärtigt att det framstod som vårdslöst .


Ordanalys

  • öppenhjärtigt med betydelsen öppen|hjärtig med innebörden uppriktig. öppenhjärtigt tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på öppen|hjärtig är t.ex öppenhjärtigt, öppenhjärtiga.

öppenhjärtigt består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.