önskningar

Så här används ordet önskningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Man gör bra mycket för att få sina önskningar att gå i uppfyllelse , det ser du ju på mig , för jag bestämde mig för att hädanefter gå upp oftare och sätta mig hos Peter och på något sätt försöka locka honom till prat .
  • Bep hinner knappt sätta sig förrän frun börjar rabbla upp alla sina önskningar , strax får man höra : " Åh Bep , det är en sak till som jag önskar ... " Bep blinkar mot mig , frun lär aldrig undlåta att yppa sina önskemål , vem som än kommer uppklivande .
  • Kanske de vuxna skulle sätta sig emot hennes önskningar , därför att hon inte var annat än ett barn .


Ordanalys

  • önskningar med betydelsen lyck|önskan med innebörden gratulation. önskningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på lyck|önskan är t.ex Lyckönskan, Lyckönskningar.
  • önskningar med betydelsen lyck|önskning med innebörden gratulation. önskningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på lyck|önskning är t.ex Lyckönskningen, Lyckönskningar.
  • önskningar med betydelsen önskan med innebörden det som man önskar. önskningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på önskan är t.ex önskan, önskningar.
  • önskningar med betydelsen önskning med innebörden önskan. önskningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på önskning är t.ex önskningen, önskningar.

Obestämd form Lyckönskningar
Bestämd form Lyckönskan
Bestämd form, plural

önskningar består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.