önsketänkande

Så här används ordet önsketänkande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Kommitténs förhoppning om att den föreslagna organisationen skulle medge smidig anpassning till ett skärpt läges krav vittnade , framhöll överbefälhavaren , om önsketänkande .
  • Emily hade gett mig en sån utmärkt krok att hänga upp en idé på som jag förut bara hade sett som ett förtvivlat önsketänkande , utan stöd i verkligheten .
  • Autism definieras av Lamm som " förkastandet av den faktiska verkligheten och ersättandet av den med en verklighet som är en produkt av önsketänkande " .


Ordanalys

  • önsketänkande med betydelsen önske|tänkande med innebörden förhoppning som inte blir verklighet, illusion. önsketänkande tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på önske|tänkande är t.ex önsketänkandet.

Obestämd form
Bestämd form önsketänkandet
Bestämd form, plural

önsketänkande består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.