önskedröm

Så här används ordet önskedröm i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Gästregissören Olov Molander hade utmärkt fått fram pendlingen mellan verklighet och önskedröm ; och i en biroll som en liten tanklös flapper visade Eva Henning gott dramatiskt gry .
  • ( En önskedröm av Munk . )
  • Men det som bara för ett par veckor sedan tycktes självklart och lugnt , det var nu förvandlat till en önskedröm -- ouppnåelig !


Ordanalys

  • önskedröm med betydelsen önske|dröm med innebörden (orealistisk) önskan. önskedröm tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på önske|dröm är t.ex önskedrömmen, önskedrömmar.

Obestämd form önskedrömmar
Bestämd form önskedrömmen
Bestämd form, plural

önskedröm består av nio bokstäver, varav tre vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.