ömtåligare

Så här används ordet ömtåligare i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det föreföll mig rentav som om det inte fanns något ömtåligare på jorden .
  • DET ÄR BILDEN AV EN ROS , SOM STRÅLAR I HANS INRE SOM EN LÅGA I EN LAMPA , ÄVEN DÅ HAN SOVER ... Och jag anade att han var ännu ömtåligare än han verkade .
  • Inte ont i det så länge krafterna räcker till men min husbonde är ömtålig och hans konst ännu ömtåligare .


Ordanalys

  • ömtåligare med betydelsen ömtålig med innebörden som lätt går sönder, bräcklig. ömtåligare tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på ömtålig är t.ex ömtåligt, ömtåliga.
  • ömtåligare med betydelsen ömtålig med innebörden lätt mottaglig (för sjukdom etc), klen. ömtåligare tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på ömtålig är t.ex ömtåligt, ömtåliga.

ömtåligare består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:








Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.




Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.